Перепис українців відклали на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перепис українців відклали на рік

Казна та Політика
101
В Україні планується перенести проведення перепису населення з 2011 на 2012 рік.
Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила директор Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України Наталія Власенко.
"У минулому було заплановане проведення пробного перепису, а основний - в 2011 році. Але, враховуючи кризу, торік не було передбачено коштів на проведення пробного перепису, і ми були змушені подати пропозиції уряду про перенесення термінів", - сказала Власенко.
Директор Інституту демографії нагадала, що останній перепис населення проводився в Україні в 2001 році. "Згідно з правилами ООН, періодичність проведення переписів складає один раз на 10 років. Лаг в один рік - це допустима ситуація, тому ми зараз приступили терміново до всіх підготовчих робіт з проведеннюя пробного перепису в грудні цього року, який відбудеться в Харківській області в Дергачівському районі", - додала вона.
За словами Власенко, лише дані перепису дозволяють отримати широку характеристику населення, на основі якої повинні вибудовуватися всі стратегії розвитку країни. Зокрема, відзначила демограф, йдеться не лише про загальну кількість населення, але і про освітній рівень громадян, мовний склад населення, міграційні процеси, а також про етнічну приналежність.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас