Експерт: Сповільнення економіки погано позначиться на корпораціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Сповільнення економіки погано позначиться на корпораціях

Казна та Політика
216
Сповільнення світової економіки, що відобразилося в погіршенні макропоказників у травні і червні, негативно позначиться на результатах корпорацій за другий квартал і прогнозах на друге півріччя 2010 року.
Таке припущення зробив стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
До того ж, додав він, ситуація на боргових ринках Європи не покращала істотним чином і залишається тяжкою. “Отже, не можна виключати продовження негативного фону з цього фронту, що може викликати нову хвилю відходу з таких ризикових активів, як сировина і акції”, - вважає стратег.
Проте, відзначив Литвин, світові фондові ринки в середу, 7 липня, закрилися стрімким зростанням котирувань. За підсумками торгів індекс DJIA зріс на 2,8% до 10018 пунктів, індекс S&P 500 зріс на 3,1% до 1060 пунктів.
За словами стратега, причиною оптимізму на американських ринках стали квартальні результати великої фінансової компанії State Street, які перевищили чекання аналітиків по частині чистого прибутку. Ринок, що перебуває в натягнутому стані напередодні сезону квартальних звітів, був приємно здивований результатами State Street, показавши сильне зростання. Дана подія дала багатьом гравцям можливість закрити короткі позиції після двотижневого падіння.
Литвин вважає, що результати State Street не є повноцінним індикатором ситуації у фінансовому секторі США в цілому, оскільки компанія не видає кредитів і не супроводжує торгівельні операції, а надає досить вузький спектр послуг охоронця (custodian bank).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас