Рада ввела єдиний соцвнесок на загальнообов'язкове державне соцстрахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ввела єдиний соцвнесок на загальнообов'язкове державне соцстрахування

Казна та Політика
650
Верховна Рада ввела єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
За прийняття в цілому відповідного законопроекту №6525, розробленого Кабінетом Міністрів, проголосувало 250 депутатів при мінімально необхідних 226.
Документ передбачає введення і єдиної інформаційної системи платників внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
Функції по збору внесків на соцстрахування і контролю за сплатою таких внесків, відповідно до законопроекту, передаються Пенсійному фонду.
Передбачається, що ПФ буде також вести державний реєстр соціального страхування (реєстр страховиків і застрахованих осіб).
Введення єдиного соціального внеску передбачається з 1 січня 2011 року.
"(Введення внеску) дозволить значно спростити взаємодію платників з фондами соціального страхування. Це стосуватиметься і адміністративних витрат роботодавців на оформлення платежів, підготовку і подачу звітності, причому ці витрати значно скоротяться", - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту.
Механізм розрахунку, нарахування і сплати єдиного соціального внеску буде таким же, як і для страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.
За попередніми оцінками, економія роботодавців у зв'язку з введенням єдиного соціального внеску може скласти понад 2 млрд. гривень на рік.
Уряд вважає, що ухвалення даного законопроекту дозволить раціональніше використовувати кошти, що направляються на утримання адміністративного апарату фондів соцстрахування, спростить взаємодію платників з фондами соцстрахування, переорієнтує функції фондів соцстрахування переважно на роботу із застрахованими особами, дозволить застрахованим особам у будь-який час отримувати інформацію про те, які страхові внески і до яких фондів сплачує за них роботодавець.
Як повідомляло агентство, 18 червня Рада ухвалила законопроект №6525 у першому читанні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас