Китай заявив про намір підтримувати стабільність обмінного курсу юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заявив про намір підтримувати стабільність обмінного курсу юаня

Валюта
276
Китай має намір підтримувати стабільність обмінного курсу своєї національної валюти. З такою заявою виступило Державне управління валютного контролю КНР.
В заяві підкреслюється, передає ІТАР-ТАРС, що обмінний курс юаня "збереже стабільність і підтримуватиметься на розумному і збалансованому рівні". У нинішніх умовах, відзначає це відомство, щоденні коливання вартості обмінного курсу юаня на міжбанківському ринку обміну валют допустимі в межах 0,5% від встановленого курсу, який офіційно оголошується щодня.
19 червня Народний банк Китаю оголосив про намір активізувати реформу механізму обмінного курсу юаня і підвищити міру його гнучкості, враховуючи поступове відновлення світової економіки і ситуацію на внутрішньому ринку країни. На Заході цей сигнал Пекіна був сприйнятий як готовність КНР продовжити курс на ревальвацію юаня.
Експерти відзначають, що дана заява з китайського боку прозвучала напередодні саміту "великої двадцятки" і була спрямована на те, щоб пом'якшити можливий тиск з цього питання з боку деяких країн Заходу. Зокрема, Вашингтон вимагає від Китаю прискорення ревальвації юаня. У США курс китайської валюти вважають заниженим принаймні на 40%, що дає товарам з КНР перевагу на американському ринку. США також бачать в цьому одну з головних причин дефіциту в торгівлі з Китаєм.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас