Фондовий ринок. Підсумки: з "мертвої точки" індекси виштовхнуло позитивне відкриття торгів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки: з "мертвої точки" індекси виштовхнуло позитивне відкриття торгів у США

Фондовий ринок
150
Торги на російських фондових майданчиках в середу завершилися різноспрямованим рухом основних біржових індикаторів. За підсумками сесії індекс ММВБ піднявся на 0,01% до 1 327,77 пункту, індекс РТС знизився на 0,07% до 1 352,71. Котирування більшості "блакитних фішок" на ММВБ знизилися: акції ВТБ втратили в ціні 0,39%, "Лукойл" - 0,21%, "Роснефть" - 1,09%, "Ростелекома" - 0,25%, "РусГидро" - 2,09%. Папери "Газпрому" подорожчали на 0,72%, Сбербанку - на 1,03%.
Як зазначає аналітик компанії NetTrader.Ru Богдан Зварич, сьогодні торги на російських біржах відкрилися зниженням індексів, чому сприяло падіння цін на нафту. "Надалі продажі були підтримані зниженням котирувань на європейських майданчиках, внаслідок чого індекс ММВБ пішов нижче за рівень 1 300 пунктів, - говорить він. - Проте потім почалося відновлення, яке повернуло російські індекси до рівнів закриття вівторка".
Керуючий активами "Пілгрім Ессет Менеджмент" Ігор Киссель додає, що неприємний сюрприз російському ринку піднесли і американські індекси, які напередодні зробили справжній "кульбіт". "Додаючи 2% до кінця першої години торгів (тобто у момент закриття основних сесій в Росії), індекс S&P500 перейшов до відступу і навіть опинявся в "червоній зоні", - розповідає він. - І лише до закриття торгів в США вийшов в невеликій плюс, провокуючи безладні північні рухи на майданчиках термінового ринку FORTS". Також нинішнім ранком дружно пішли вниз індекси на азіатських майданчиках.
За словами старшого аналітика Альфа-банку Ангеліки Генкель, з "мертвої точки" зрушило російські фондові індекси позитивне відкриття торгів в США. До моменту початку торгів в Штатах російські індикатори втратили більше 1%.
Аналітик ДК "Алор" Ганна Люканова додає, що стриматися вище за рівень підтримки 1 300 пунктів індексу ММВБ також допомогли опубліковані сьогодні дані по ВВП єврозони, які співпали з прогнозом. На її думку, цей рівень підтримки може бути утримано на поточному тижні.
"Завтра для гравців будуть важливі коментарі до рішень з відсоткових ставок ЕЦБ і Банку Англії, які вийдуть після 15:00 мск, - нагадує Генкель. - Також будуть опубліковані щотижневі дані із запасів нафти в США. Як і раніше в інвестиційному фокусі - ціни на нафту".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас