Сьогодні в Польщі виконувати обов'язки Президента буде відразу троє осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Польщі виконувати обов'язки Президента буде відразу троє осіб

Казна та Політика
365
В Польщі сьогодні в один день виконуватимуть обов'язки глави держави вперше в історії відразу три людини.
Як повідомляє кореспондент УНІАН в Польщі, унікальна ситуація пов'язана з призначенням нового керівника головного законодавчого органу Польської держави - Сейма.
Нинішній голова Сейму Броніслав Коморовський, який з 10 квітня виконував обов'язки Президента Польщі у зв'язку з трагічною загибеллю Леха Качинського, завтра планує здати депутатський мандат і повноваження керівника польського парламенту.
Його місце, за національним законодавством, займе голова вищої палати парламенту - Сенату - Богдан Борусевич.
Водночас, завтра правляча в Польщі "Громадська платформа" (РО) планує призначити нового главу Сейму, який також виконуватиме обов'язки глави держави до прийняття присяги Коморовським.
Борусевич заявив польським медіа, що не планує в період виконання обов'язків Президента приймати рішення.
Новим главою Сейму планується призначити представника РО Гжегожа Схетіну, який після перемоги партії на позачергових парламентських виборах 2007 року до 2009 року працював віце-прем'єром і міністром внутрішніх справ і адміністрації.
з минулого року 47-річний Схетіна очолював фракцію "Громадської платформи" в Сеймі.
Як повідомляв УНІАН, кандидат від РО Коморовський виграв позачергові президентські вибори у кандидата найпопулярнішої партії "Право і справедливість" Ярослава Качиньського.
Інавгурація Коморовського, який стане четвертим Президентом Польщі - після початку ринкових і демократичних реформ в країні колишнього комуністичного табору на початку дев'яностих років - найімовірніше відбудеться в серпні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас