Кудрін: Дефіцит російської скарбниці у І півріччі склав 2,3% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Дефіцит російської скарбниці у І півріччі склав 2,3% ВВП

Казна та Політика
150
Дефіцит бюджету Росії в I півріччі поточного року склав 2,3% ВВП. Про це повідомив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, виступаючи в Держдумі зі звітом про антикризові заходи, повідомляють “Вести”.
Доходи скарбниці, за даними міністра, в січні-червні 2010 року збільшилися на 36,1% в річному вираженні.
"Але поки доходи ще нижчі, ніж в I півріччі 2008р., майже на 4%. Ми поки доходи не збільшили до докризового рівня", - уточнив він, додавши, що згідно з поправками до бюджету 2010 року, до кінця року бюджетний дефіцит прогнозується на рівні 5,4% ВВП.
Разом з тим, цей показник не повинен перевищити 2,9% ВВП в 2013 році, підкреслив чиновник.
Дефіцит бюджету 2010 року планується відшкодувати за рахунок 1,419 трлн. руб. з резервних фондів, решту - 1,058 трлн. руб. уряд має намір залучити за допомогою запозичення.
Коментуючи поточний рівень зайнятості в країні, міністр вказав, що "завдяки антикризовим заходам уряду в Росії збережено сотні тисяч робочих місць".
За останні 2 роки, за його словами, уряд надав системоутворюючим підприємствам 119 держгарантій на залучення в цілому 374 млрд руб за допомогою позик. У поточному році компанії вже отримали 42 держгарантії на 55,2 млрд. руб.
За прогнозом Кудріна, зростання кредитування в поточному році складе 5-10%.
Торкнувшись теми модернізації економіки, міністр підтвердив розуміння урядом неможливості розгляду державного фінансування цієї сфери як основного джерела залучення коштів. За його словами, планується, що близько 80% коштів, необхідних на ці цілі, надійдуть з приватних джерел.
Крім того, Кудрін повідомив, що частина коштів, які урід зарезервував у період кризи на підтримку банківського сектора, будуть направлені на зменшення дефіциту пенсійного фонду, а також на інші цілі, де відчувається гостра необхідність в грошових ресурсах.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас