ОЕСР: Безробіття у розвинених країнах досягло піку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР: Безробіття у розвинених країнах досягло піку

Казна та Політика
371
Безробіття в багатих розвинених країнах, можливо, досягло піку, але вони повинні створити ще 17 млн. робочих місць, якщо хочуть повернутися на рівень докризової зайнятості, заявила в середу Організація економічного співробітництва і розвитку.
В доповіді ОЕСР говориться, що на даний момент в 31 державі-членові організації зареєстровано 47 млн. безробітних. За станом на травень 2010 р. рівень безробіття тут, таким чином, становить 8,6%. На Сполучені Штати припадає більше половини звільнених з 2007 р. - 10 млн. осіб.
Ірландия повинна створити одне робоче місце на кожних п'ять існуючих, або близько 320 тис. позицій, аби досягти докризового рівня, говориться в документі. Іспанія втратила 2,5 млн. робочих місць з моменту початку світової фінансової кризи.
Прогнози ОЕСР показують, що рівень безробіття може залишатися на рівні вище 8% до кінця 2011 р. Організація радить урядам зосередити свою політику зі створення нових робочих місць на найзнедоленіших верствах населення і тих, у кого недостатньо або зовсім немає навиків, і які ризикують "втратити контакт" з ринком праці.
ОЕСР рекомендує застосовувати податкові пільги і створювати переваги при наймі для людей, що знаходяться без постійного місця роботи більше одного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас