Парламентський комітет вимагає ліквідувати ігровий бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламентський комітет вимагає ліквідувати ігровий бізнес

Казна та Політика
285
Комітет з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва звернувся до президента України Віктора Януковича з проханням зобов'язати уряд розробити комплекс заходів, які забезпечили б ліквідацію нелегального ігрового бізнесу в Україні в найкоротші терміни.
Як повідомила в середу прес-служба комітету, відповідний лист президентові направила глава комітету Наталя Королевська.
"Попри законодавчу заборону впродовж останніх місяців всюди в містах відновлюють діяльність зали ігрових автоматів, причому не лише під прикриттям інтернет-клубів, але і легально: знов запрацювали ігрові автомати в установах торгівлі і громадського харчування, відновлюють роботу раніше закриті казино", - наводяться в повідомленні слова Королівської.
При цьому вона підкреслила, що масове порушення закону здійснюється при повному потуранні місцевої влади і правоохоронних органів.
На думку Королевської, в країні до цих пір не удалося розробити і задіяти ефективні методи боротьби з ігровим бізнесом. Шляхи вирішення проблеми були обговорені і на проведеній під керівництвом глави комітету з представниками МВС, ДПАУ і Мінфіну з доопрацювання законопроекту про дотримання законодавства про заборону ігрового бізнесу в Україні, говориться в повідомленні.
"Якщо нас, як і всіх свідомих громадян, непокоїть проблема "ігроманії", якою охоплений значний відсоток працюючого населення, дітей і молоді, з цим нелегальним бізнесом необхідно боротися. Врешті-решт, це позначається на благополуччі сімей, продуктивності праці, інтелектуальному потенціалі країни", - підкреслила Королевська.
Як повідомлялося, 15 травня 2009 року Верховна Рада ухвалила закон про заборону ігрового бізнесу в Україні. Законом забороняється не лише ігровий бізнес, але і участь в азартних іграх. 4 червня президент Віктор Ющенко ветував цей закон, проте 11 червня Верховна Рада здолала вето президента, і 23 червня глава держави закон підписав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас