Азаров боїться другої хвилі кризи і вже поклопотався про "парасольку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров боїться другої хвилі кризи і вже поклопотався про "парасольку"

Казна та Політика
8447
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що програма співпраці з Міжнародним валютним фондом відкриє для України доступ до кредитних ресурсів інших міжнародних фінансових установ. Про це М.Азаров сказав, відкриваючи засідання уряду.
"Ресурси є в Міжнародного валютного фонду, Усесвітнього банку, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції і розвитку. Лише у першому наближенні це приблизно 30 млрд. доларів на рік. Точка доступу до міжнародних інвестиційних фондів - це програма співпраці з Міжнародним валютним фондом", - сказав М.Азаров.
Прем'єр-міністр також повідомив, що уряд і Національний банк України завершили переговори з Міжнародним валютним фондом, а нова програма співпраці з цією установою дозволить Україні створити для української економіки "парасольку" для захисту від можливої другої хвилі світової кризи.
М.Азаров заявив, що попередня програма співпраці з МВФ, згідно з якою Україні було виділено майже 20 млрд. доларів кредитних ресурсів, виявилася безрезультатною.
За його словами, попередня влада заради отримання кредиту МВФ обіцяла більше, а виконувала менше. Зокрема, М.Азаров відзначив, що попередній кредит від МВФ Україна отримала в обмін на обіцянки підвищення тарифів для населення на природний газ, скорочення соціальних витрат, підвищення пенсійного віку, а також ненадання житлово-комунальних послуг у разі несплати комунальних платежів.
"За це колишня влада за минулий рік отримала різних кредитів майже на 20 млрд. доларів, але марно. Від їх керівництва Україна отримала найбільше в світі падіння ВВП, різке зниження життєвого рівня населення тощо. Тому в кінці минулого року Міжнародний валютний фонд припинив співпрацю з Україною", - додав М.Азаров.
Прем'єр-міністр підкреслив, що внаслідок такої політики попереднього керівництва країни нова влада при відновленні переговорів з МВФ зіткнулася з проблемою "величезної недовіри" до української влади. "Це була головна особливість двомісячних, напружених дискусій з представниками МВФ", - відзначив глава українського уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас