ЗН: Міністра оборони відправлять у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗН: Міністра оборони відправлять у відставку

Казна та Політика
459
В середу, 7 липня, відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, на якому обговорюватиметься ситуація, що склалася в Збройних силах. За інформацією Зеркала недели, за підсумками засідання може бути прийняте рішення про відставку глави міністерства оборони Михайла Єжеля.
Приводом для усунення керівника відомства, як повідомляють джерела видання в Адміністрації Президента, стало невдоволення глави держави Віктора Януковича станом справ в Збройних силах за підсумками візиту в Крим 2-4 липня.
Зокрема, під час відвідин севастопольського аеродрому Бельбек глава держави поцікавився, яка кількість літаків, що є в наявності, піднімається в повітря. У відповідь Януковича повідомили, що з 20 винищувачів бригади в повітря може піднятися лише один.
За даними ЗН, в підготовлюваному проекті рішення за підсумками засідання РНБО від 7 липня є пункт, в якому йдеться про незадовільні результати роботи Єжеля на посту керівника оборонного відомства, у зв'язку з чим рекомендується звільнити його з посади.
Крім того, як повідомляють джерела ЗН, від посади може бути усунутий головком ВПС Іван Руснак. В цьому випадку він займе пост начальника Національного університету оборони.
За інформацією видання, Єжель вже знає про підготовлюване усунення його від посади і навіть звернувся по допомогу до прем'єр-міністра Миколи Азарова. Їх позапланова зустріч відбулася у вівторок, 6 липня.
За даними ЗН, в разі відставки Єжеля на посту глави Міноборони його може змінити народний депутат Олександр Кузьмук. Останній, як очікується, буде присутній і виступить на засіданні РНБО 7 липня.
Кандидатуру Кузьмука, який раніше двічі очолював оборонне відомство, має намір внести на розгляд Верховної Ради Янукович.
Нагадаємо, що Єжель керує Міноборони з 11 березня. Його кандидатура при затвердженні Верховною Радою уряду Миколи Азарова була внесена в останню мить, за годину до голосування. Хоча перед цим депутатам роздали документи на Кузьмука.
Кузьмук очолював відомство з 1996 по 2001 рік (тоді його заступником був Єжель), а також з 2004 по 2005 рік.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас