Скандал у Франції: Саркозі спонсорувала власниця L'Oreal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал у Франції: Саркозі спонсорувала власниця L'Oreal

Казна та Політика
979
Гучний політичний скандал, пов'язаний з людьми з оточення президента Франції Ніколя Саркозі, розгорівся у Франції.
Раніше з'явилася інформації про те, що власниця L'Oreal мільярдер Ліліан Бетанкур могла незаконно фінансувати передвиборну кампанію майбутнього глави Франції.
Так, інтернет-видання Mediapart опублікувало матеріал, в якому колишній бухгалтер Бетанкур Клер звинуватила фінансового консультанта власниці L'Oreal Патріса де Метра в передачі в березні 2007 року 150 тис. євро готівкою представнику Саркозі, казначею партії "Союз за народний рух" Еріку Верту, який зараз займає пост міністра праці.
За словами бухгалтера, 50 тис. євро вона сама зняла з французького рахунку Бетанкур, ще 100 тис. де Метр зняв з швейцарських рахунків мільярдера. Колишня співробітниця Бетанкур відзначила, поліція може перевірити цю інформацію по касових книгах власниці L'Oreal, передає РИА Новости.
Вона також заявила, що ще раніше, будучи мером престижного паризького передмістя Нейі, Саркозі вже отримував "конверти" від представників Бетанкур, яка, нібито, спонсорувала перспективних і видних політиків.
У свою чергу представник Елісейського палацу спростував заяви бухгалтера. "Це абсолютно не відповідає дійсності", - заявило джерело в оточенні французького президента. Інші фігуранти справи також відхрестилися від звинувачень на свою адресу.
Тим часом, звинувачення бухгалтера стали продовженням скандалу довкола імені власниці L'Oreal. Раніше в ЗМІ були опубліковані записи розмов Бетанкур і того ж де Метра, які нібито свідчать про спроби ухилення від сплати податків у Франції. В зв'язку з цим також спливло прізвище Верта, дружина якого працює на компанію де Метра і також займається справами Бетанкур.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас