Іспанія і Німеччина мають намір підвищити пенсійний вік з 65 до 67 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія і Німеччина мають намір підвищити пенсійний вік з 65 до 67 років

Казна та Політика
272
Єврокомісія вважає за необхідне підвищити пенсійний вік у Європі.
Про це повідомляє сьогодні AFP.
“Низьке зростання, нарощення національних боргів і високий рівень безробіття ускладнили можливість робити красиві обіцянки щодо пенсій і прискорили необхідність проведення реформи”, - цитує агентство документ, який Єврокомісія планує оприлюднити в середу, 7 липня.
В документі відзначається, що демографія працює проти європейців, враховуючи низький рівень народжуваності, а також зростання тривалості життя.
Єврокомісія відзначає, що за останні 50 років середня тривалість життя в ЄС збільшилася на 5 років і може збільшитися ще на 7 років до 2060 року.
При цьому, якщо сьогодні на кожного пенсіонера старше 65 років у Євросоюзі є 4 людини працездатного віку, то до 2060 року цей показник може зменшитись удвічі - до двох працюючих на одного пенсіонера старше 65 років.
Єврокомісія відзначає, що в середньому в 2008 році європейці виходили на пенсію у віці 61,4 року. При цьому в США пенсійний вік настає в 65 років, в Японії - в 70 років.
У зв'язку з цим Єврокомісія рекомендує країнам - членам ЄС розглянути можливість збільшення пенсійного віку, відзначаючи, що це рішення залишається в повній компетенції країн-членів.
На сьогоднішній день декілька європейських урядів вже розглядають можливість підвищення пенсійного віку. Так, в Греції розглядають можливість підвищення пенсійного віку з 60 до 65 років, в Іспанії і Німеччині - з 65 до 67, у Франції - з 60 до 62 років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас