Утримання королеви стало обходитися британцям дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Утримання королеви стало обходитися британцям дешевше

Казна та Політика
274
Утримання королеви Великобританії Єлизавети Другої та її сім'ї за минулий рік стало обходитися британським платникам податків дешевше на сім пенсів - 62 пенси на людину, йдеться в повідомленні канцелярії Букінгемського палацу.
Підтримка монархії вперше за останні роки подешевшала незважаючи на те, що королівський двір і так змушений економити і постійно використовувати кошти з резерву.
Так, за 2009-2010 фінансовий рік загальне утримання монархії обійшлося казні в 38,2 мільйона фунтів стерлінгів - на 3,3 мільйона, або 7,9% менше, ніж роком раніше.
Витрати королеви на державні потреби покриваються так званим "цивільним аркушем", що становить 7,9 мільйона фунтів. До нього входять витрати на візити, участь Єлизавети і її чоловіка в офіційних заходах, виплати службовцям королівського двору.
Окрім цього, королева і її сім'я отримують субвенції від парламенту і уряду на інші витрати, перш за все пов'язані з нерухомістю.
Як повідомив офіційний представник Букінгемського палацу, скорочення у витратах на утримання монархії стало наслідком зменшення числа польотів членів королівської сім'ї комерційними чартерними рейсами, а також скорочення витрат на оренду вертольота Єлизавети Другої.
При цьому в кінці червня уряд Великобританії вже оголосив про те, що заморожує на колишньому рівні розмір державних коштів, що виділяються королеві Єлизаветі Другій.
"Цивільний аркуш" впродовж останніх 20 років залишався на рівні 7,9 мільйонів фунтів стерлінгів, а з врахуванням інфляції зараз обсяг цих коштів у реальному вираженні складає лише чверть від того, чим ця сума була в 1990 році.
Незважаючи на це, королева погодилася на дані заходи в світлі загальних зусиль у боротьбі з бюджетним дефіцитом і рекордним внутрішнім держборгом країни.
Як повідомив Хранитель "королівського гаманця" (Keeper of the Privy Purse) сер Алан Рейд, королівський двір, як і всі бюджетні відомства, зараз шукає способи скорочувати витрати.
"Ми заморожуємо зростання зарплат персоналу і перевіряємо кожну вакансію на предмет того, чи можна обійтися без заміни співробітників. Обслуговування королівської нерухомості цього року буде скорочено на 0,5%", - відзначив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас