Мінфін Греції: ВВП країни може скоротитися менше, ніж очікується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: ВВП країни може скоротитися менше, ніж очікується

Казна та Політика
209
Економіка обтяженої боргами Греції може зіткнутися з м'якшою рецесією за підсумками поточного року, а в 2011 році влади країни сподіваються повернутися на світовий ринок капіталу, заявив міністр фінансів Георгіос Папаконстантіну, якого цитує агентство Associated Press. За його словами, здійснення заходів, направлених на зниження бюджетного дефіциту до 8,1% ВВП в 2010 році з 13,6% ВВП за підсумками 2009-го, відбувається за планом.
"Ми вважаємо, що зможемо досягти або навіть перевищити встановлену планку в 8,1% до кінця 2010 року", - наводить агентство слова міністра фінансів Греції. Афіни зобов'язалися привести розмір бюджетного дефіциту до встановленої для країн єврозони норми в 3% ВВП до 2014 року.
Крім того, Папаконстантіну заявив, що первинні прогнози, що передбачали зниження ВВП країни за підсумками поточного року на 4%, тепер виглядають "дуже песимістичними". "Падіння склало 2,5% за підсумками I кварталу, а наші перші дані говорять про те, що в II кварталі цей показник складе близько 3%", - відзначив міністр фінансів. "Ґрунтуючись на цьому, а також зважаючи на можливе погіршення ситуації в III кварталі в зв'язку з початком дії програм жорсткої економії, ми можемо передбачити, що завершимо цей рік з дещо кращими показниками", - додав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас