Рада 6 липня розгляне зміни до Бюджетного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада 6 липня розгляне зміни до Бюджетного кодексу

Казна та Політика
157
Верховна Рада на засіданні у вівторок, 6 липня, розгляне в другому читанні запропонований Кабінетом Міністрів законопроект № 6495 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу" (нова редакція).
Про це йдеться на порядку денному засідання парламенту.
Рада планує приступити до розгляду цього законопроекту на вечірньому засіданні - о 16:00.
На уранішньому засіданні парламент розгляне законопроект №6216, яким Раді пропонується зобов'язати міноритарних акціонерів продавати акції на вимогу власникам понад 95% компанії, а також проект постанови про доручення Кабінету Міністрів забезпечити підготовку проекту міжнародної угоди, яка б врахувала інтереси безпеки неядерних держав і визначила гарантії для них з боку ядерних держав.
Окрім цього на порядку денному декілька ратифікаційних актів, законопроект про введення 11-річної системи середньої освіти і обов'язкової дошкільної освіти (№6518).
Рада розгляне також зміни закону про мобілізаційну підготовку і мобілізацію, внесення змін до деяких законів, пов'язаних із соціальним захистом військовослужбовців.
Всього в порядку денному 36 проектів законів і постанов.
Як повідомляло агентство, 17 червня Рада ухвалила в першому читанні законопроект № 6495.
Проект змін Бюджетного кодексу, зокрема, передбачає оптимізацію процедури розгляду і ухвалення закону "Про державний бюджет", зокрема встановлюються два читання при ухваленні такого закону замість трьох, збільшується період доопрацювання до другого читання.
Законопроект також передбачає введення норм, які визначають склад доходів загального фонду держбюджету, перелік захищених статей витрат, процедуру перекладу дотацій вирівнювання, що надаються місцевим бюджетам.
Документ також встановлює перелік джерел доходів місцевих бюджетів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас