Витрати BP з усуненнюя витоку нафти в Мексиканській затоці досягли 3,12 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати BP з усуненнюя витоку нафти в Мексиканській затоці досягли 3,12 млрд дол.

Казна та Політика
170
Витрати британської нафтокомпанії BP Plc, пов'язані з аварією бурової платформи Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, збільшилися до $3,12 млрд., сказано з повідомленні компанії.
В ці витрати включені витрати на усунення витоку з аварійної свердловини, збір розлитої нафти, а також виплати по судових позовах і відшкодування витрат федерального уряду США у зв'язку аварією.
BP заявила, що починає пошук стратегічного інвестора, який допоміг би забезпечити її незалежність у зв'язку з високими витратами і падінням акцій на біржі. В такий спосіб компанія має намір захистити себе від спроб поглинання.
Радники BP намагаються переконати конкуруючі нафтові компанії і державні фонди купити частку в розмірі до 10% акцій за 6 млрд. фунтів стерлінгів ($8,8 млрд.), повідомили виданню Sunday Times неназвані джерела. Це робиться тому, що керівництво компанії побоюється недружніх поглинань відразу після того, як BP впорається з аварією в Мексиканській затоці, що, за прогнозами, має статися в найближчі декілька тижнів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас