На ММК ім. Ілліча занепокоєні пенсіонери, а молодь чекає стабільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ММК ім. Ілліча занепокоєні пенсіонери, а молодь чекає стабільності

Казна та Політика
558
Новина про об'єднання ММК ім. Ілліча і холдингу Ріната Ахметова "Метінвест" сколихнула весь Маріуполь. Головна тема розмов - що буде далі із 47-тисячним колективом ММК. Серед народу говорять різне.
На самому підприємстві дуже занепокоєні пенсіонери. "Володимиру Бойку я вірив і вірю. Він перевірений мужик. Але що тепер буде на комбінаті з переходом нового власника - не знаю. І що буде зі мною теж не знаю - мені скоро на пенсію", - говорить Анатолій, працівник і акціонер ММК. Молоді "іллічівці" сприйняли новини про зміну власників із надією. "Ми чекаємо змін! Чекаємо, що нарешті будуть стабільні постачання сировини від підприємств Ахметова, а значить і буде стабільна робота і перспективи. Але, звичайно, залишається багато питань. Особливо цікаво, що стане з безвідсотковими кредитами на житло, які роздавав Бойко. А ось пенсіонери, ті так. вони занепокояні: бояться, що можуть звільнити, а нам за їх рахунок підвищать зарплату. Ще говорять, що скорочуватимуть керівництво - на "Метінвесті" повно своїх управлінців", - розповів нам ще один працівник підприємства Сергій.
Втім, керівники СКМ (компанія Ріната Ахметова, акціонер "Метінвесту") говорять, що масових скорочень можна не боятися. "Наша головне і спільне з керівництвом комбінату завдання - зробити ММК ім. Ілліча сильним і ефективним підприємством, що випускає високоякісну сталь з низькою собівартістю. А звільняти людей - такого завдання у нас немає. Це означає, що зміни будуть, але не буде революцій, у тому числі кадрових", - сказав гендиректор СКМ Олег Попов.
Та і Володимир Бойко, як вже писала "Сегодня", сказав, що нинішній колдоговір діятиме мінімум до кінця 2011 року. а отже доти масових скорочень точно не буде.
А ось працівники комбінату "Азовсталь", який входить до "Метінвесту", сприйняли об'єднання з натхненням. "В "іллічівців" хоч визначеність в завтрашньому дні з'явиться. На "Азовсталі" люди при роботі, у нас пристойна зарплата. Я електрик в доменному цеху, заробляю чистими 3,5 тис. гривень, а мій друг Олег теж електрик на ММК - лише 1,5. У нас суворіший режим, я говорю, якщо з вечора випив, хоч вранці на роботу не йди. Але ми серйозніше ставимось до роботи, у нас жорсткіші вимоги до техніки безпеки. На ММК звиклися працювати по-старому, доведеться звикати по-новому", - вважає електрик Сергій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас