Євро продовжує дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро продовжує дорожчати

Валюта
2617
Сили, які зумовили зростання євро, ймовірно, продовжуватимуть діяти і в наступні тижні, що може забезпечити євро подальшим потенціалом для зростання, вважають аналітики.
За минулий місяць євро виріс на 2% у зв'язку з ослабленням побоювань відносно європейської банківської системи і кризи суверенного боргу єврозони. Як повідомляє Dow Jones Newswires, аналітики, подібні до Брайана Кіма з UBS говорять, що в короткостроковій перспективі пара євро/долар може зрости до 1,27.
Євро, ймовірно, зросте ще більше, перш ніж інвестори оцінять, чи не роблять довгострокові перспективи єврозони, яка все ще страждає від проблем з суверенними боргами, з євро хорошого кандидата для продажів.
В теперішній час єдина європейська валюта повинна продовжити зростати проти долара і інших основних валют, оскільки "євро успішно пережив декілька ризикованих подій, тоді як економічні дані США розчарували", - говориться в аналітичній записці UBS. "Судячи з усього, інвестори готувалися до гіршого" і "тепер відчувають полегшення від того, що гіршого не сталося".
Євро вдалось значно відновитися після падіння на початку червня до 1,1876 долара, найнижчого рівня з березня 2006 року. Пара євро/долар досягла піку вище психологічно важливого рівня 1,26, після того, як в п'ятницю вийшли дані з кількості робочих місць в США і підсилили побоювання відносно темпів відновлення американської економіки. Не дивлячись на недавнє зростання, єдина європейська валюта в 2010 році торгується із зниженням проти долара приблизно на 12,5%.
На цьому тижні євро отримав підтримку з боку нижчого, ніж очікувалося, попиту на короткострокові кредити Європейського центрального банку. Такі результати дещо ослабили побоювання відносно того, що криза суверенного боргу поширитися на фінансову систему регіону. Успішний аукціон із розміщення іспанських державних облігацій також вселив в інвесторів довіру до єдиної європейської валюти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас