Джерело "ДТ": Керівництво ДПАУ неофіційно видало розпорядження встановити максимально можливе податкове навантаження на всі підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело "ДТ": Керівництво ДПАУ неофіційно видало розпорядження встановити максимально можливе податкове навантаження на всі підприємства

Казна та Політика
3627
Перевиконання плану зборів податків, про яке повідомив глава ДПАУ Олександр Папаіка, пояснюється неофіційним розпорядженням керівництва податкової встановлювати обов'язковість прив'язки збору податків зі всіх підприємств для податкових адміністрацій на всіх рівнях і для всіх видів бізнесу до галузевого коефіцієнта, тобто до максимальних показників навантаження на найбільших платників податків галузі.
Про це повідомили джерела "Дзеркала тижня" у Державній податковій адміністрації.
Так, за словами Олександра Папаіки, податкова перевиконала план збору податків в червні на 6,5% - зібрано 9,8 млрд. грн., що складає близько 48% зростання у порівнянні з червнем 2009 року. Причину подібного зростання ДПАУ пояснює переглядом бізнесом, особливо великим, своїх доходів і відповідним підвищенням податкового навантаження на підприємство на 2-3%.
При цьому формально податку з обороту в Україні не існує. Проте неформально навіть голова ДПАУ оперує саме цим критерієм, констатують експерти "ДТ".
Хоча практика прив'язки до галузевого коефіцієнта існувала в ДПАУ завжди, шоком для підприємців наразі стали лише масштаби цього явища і те, що на підставі коефіцієнтів розпочато планування робіт усіх місцевих податкових адміністрацій, повідомили джерела "ДТ".
Раніше ДПАУ конфліктувала через низький показник податкового навантаження тільки з великими корпораціями.
Проте за три місяці роботи нової влади високий коефіцієнт податкового навантаження з обороту став реальністю для підприємців усіх галузей бізнесу. За даними "ДТ", неофіційні розпорядження керівництва ДПАУ встановлюють обов'язковість прив'язки збору податків до галузевих коефіцієнтів зі всіх підприємств для податкових адміністрацій на всіх рівнях і для абсолютно всіх видів бізнесу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас