Після тривалого падіння фондовий ринок закрився у "зеленій зоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після тривалого падіння фондовий ринок закрився у "зеленій зоні"

Фондовий ринок
280
У другій половині вчорашньої торговельної сесії індекс S&P 500 відіграв уранішні втрати, що дозволило змінити погіршення технічної ситуації. Згодом світові майданчики поповнили заряд оптимізму в азійському регіоні.
Уряд Австралії пішов на поступки в процесі посилення тиску на місцевий добувний сектор, що підтримало сировинні ринки. В той же час, джерела близькі до процесу проведення публічного розміщення акцій Сільськогосподарського банку Китаю зазначають, що в результаті IPO ймовірно удасться залучити близько $23 млрд., що може стати найбільшим первинним розміщенням в історії.
"Попри домінування позитивних настроїв, на відкритті європейських торговельних майданчиків в діях покупців читалася обережність напередодні публікації місячного звіту про динаміку показників ринку праці в Сполучених Штатах", - зазначає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко. В результаті основні європейські індекси торгувалися в помірному плюсі, проте нижче за рівні сьогоднішнього відкриття аж до публікації даного звіту. При цьому релиз даних спровокував лише зростання волатильності, і вже до відкриття американських торговельних майданчиків ринки ризикових активів повернулися до рівнів, досягнутих за станом на 15 годин за київським часом.
За підсумками минулого місяця, зайнятість в економіці США знизилася вперше з початку поточного року. Основна причина - зменшенян кількості тимчасово зайнятих у зв'язку з проведенням перепису населення. При цьому приватний сектор не зміг компенсувати скорочення робочих місць в державному секторі. Рівень безробіття зменшився до 9,5%, проте зниження сталося за рахунок скорочення робочої сили, що є більшою мірою негативним сигналом.
Після тривалого періоду падіння український фондовий ринок сьогодні додав у вазі. "Відкриття проходило з гепом вгору, після чого висхідний рух продовжився. На закритті торгів значення індексу УБ склало 1892,12 базисних пунктів, що на 2,83% вище за рівень закриття торгів попереднього дня", - розповідає рейдер інтернет-брокера iTrader Олег Щекин. Обсяг торгів за день склав 79,5 млн. гривень, з яких 20,2 млн. гривень обіг в секції термінового ринку.
За підсумками торговельної сесії капіталізація всіх ліквідних паперів збільшилася, окрім акцій SHCHZ, які завершили торги з мінімальними втратами в 0,02%. Краще за ринок торгувалися акції вагонобудівного сектора, так KVBZ і LTPL подорожчали на 8,25% і 8,19%. За обсягом торгів і кількістю укладених операцій лідирують UNAF і USCB, з результатом 7,2 млн. гривень і 7,3 млн. гривень, і з 263 і 300 операціями відповідно.
Протягом торговельного тижня Індекс УБ так і не розпочав тестування підтримки на рівні 1800 пунктів, так само як і не зміг закріпитися вище 1900 пунктів. Таким чином, вітчизняний ринок акцій не сформував сигналів, що дозволяють відокремити майбутнє динаміки Індексу Української біржі від динаміки світових майданчиків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас