Киргизстан відновить Ош і Джалал-Абад на російські гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киргизстан відновить Ош і Джалал-Абад на російські гроші

Казна та Політика
280
Ош і Джалал-Абад, які дуже постраждали в нещодавніх масових безпорядках, почнуть відновлювати на російські гроші, повідомив віце-прем'єр тимчасового уряду республіки Темір Сарієв.
"Тимчасовий уряд прийняв рішення направити на рахунок дирекції з відновлення і розвитку Оша і Джалал-Абада $100 млн з отриманого торік пільгового російського кредиту", - заявив чиновник.
За словами Сарієва, залишки російського кредиту - чи не єдині вільні кошти, які має в своєму розпорядженні республіка. Пільговий кредит у розмірі $300 млн Москва видала Киргизстану в лютому минулого року, коли країну очолював президент Курманбек Бакієв.
Тоді ж Бішкеку був списаний борг перед РФ і виданий грант $150 млн.
Безпорядки на півдні Киргизстану, що призвели до величезних людських жертв, почалися в ніч з 10 на 11 червня. В результаті збройних зіткнень між киргизами і узбеками в Оші і Джалал-Абаде, за офіційними оцінками, загинули близько 300 осіб, проте реальне число жертв трагедії може в рази перевищувати цю цифру.
Тимчасовий уряд Киргизстану стверджує, що конфлікт був організований оточенням екс-президента країни Курманбека Бакієва.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас