США вводять "найсуворіші" санкції проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вводять "найсуворіші" санкції проти Ірану

Казна та Політика
755
Президент США Барак Обама 1 липня, підписав закон про введення нових однобічних санкцій проти Ірану, передає Associated Press.
Санкції, які схвалив у четвер американський президент, поширюються на підприємства, які обслуговують Корпус вартових ісламської революції. Так, надалі американським банківським структурам забороняється співробітничати з іноземними організаціями фінансового сектора, викритими в контактах з Корпусом. Крім того, документ повністю забороняє експорт до Ірану нафтопродуктів і передбачає покарання для компаній-порушників цієї заборони.
Список організацій, що підпали під санкції, за даними РИА "Новости", поповнили Поштовий банк Ірану (за зв'язки з банками, що вже перебувають під санкціями), Корпус вартових ісламської революції (як організація, а також всі його члени як приватні особи), військово-повітряні сили КВІР і командування ракетних програм Ірану (обидві структури - за зв'язки з ракетними програмами), компанія Sepanir Oil and Gas Engineering, суднова компанія Islamic Republic of Iran Shipping Lines, а також деякі приватні особи і бізнесмени, яких США підозрюють в причетності до порушення режиму нерозповсюдження.
Також список включає декілька десятків суден, які можуть перевозити елементи зброї масового ураження або частини ракет. Під нові санкції підпадають більше 20 енергетичних, нафтових і страхових компаній, контрольованих іранським урядом.
Коментуючи підписану ініціативу, Обама назвав ці санкції "найсуворішими з будь-коли прийнятих Конгресом стосовно Тегерана", пише Лента.ру. За словами Обами, він спочатку опирався такому розвитку подій, але відмова Ірану йти на компроміс в питанні про свою ядерну програму не залишила Вашингтону іншого вибору. Обама підкреслив, що таким чином Сполучені Штати розраховують навчити Тегеран відповідати за свої дії. В той же час, відзначив Обама, двері для діалогу між США і Іраном залишаються відкритими.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас