Бельгія стала черговим головою ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія стала черговим головою ЄС

Казна та Політика
177
Бельгія по ротації стала головою Європейського Союзу. Як повідомляє агентство AFP, під час головування в ЄС бельгійський уряд має намір добитися посилення правил регуляції фінансових ринків. Ще одним пріоритетним завданням стане формування нової європейської зовнішньополітичної служби, до складу якої увійдуть декілька тисяч дипломатів. Нове відомство маєе приступити до роботи вже на початку 2011 року.
На думку експертів, функції з головування Бельгії в ЄС може ускладнити те, що в країні діє тимчасовий уряд на чолі з Івом Летермом, відзначає агентство dpa. На дострокових парламентських виборах в Бельгії, що відбулися в 13 червня, перемогла націоналістична партія Новий фламандський альянс (НФА), яка виступає за розділення країни і створення окремої фламандської держави. Голова НФА Барт Де Вевер намагається домовитися про формування нового уряду з іншими політичними силами. За оцінками експертів, новий кабінет навряд чи вдасться сформувати до осені.
Тим часом Ів Летерм заявив, що внутрішньополітична криза в Бельгії не позначиться на її головуванні в ЄС. Дострокові вибори в країні були призначені після того, як в квітні поточного року уряд в черговий раз розпався через конфлікт між фламандцями, які говорять нідерландською мовою, і франкомовними валлонами. Через мовний конфлікт Бельгія з 2007 року переживає перманентну політичну кризу, яка затягує проведення давно назрілих державних і економічних реформ.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас