Українські індекси, підкоряючись зовнішній кон'юнктурі, знижуються у четвер 7-й день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси, підкоряючись зовнішній кон'юнктурі, знижуються у четвер 7-й день поспіль

Фондовий ринок
123
Фондові індекси України, знаходячись під тиском зовнішньої кон'юнктури, зберігають плавне зниження сьомий день поспіль. Індекс акцій "Української біржі" (УБ) до закриття торгів в четвер знизився на 2,35% - до 1840,0 пунктів, пробивши червневий рівень підтримки, фондовий індекс ПФТС знизився на 1,62% - до 746,43 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Сергій Пилипенко, у зв'язку з негативною світовою кон'юнктурою торги на українських біржах протягом дня проходили в "червоній зоні". При цьому серед ключових подій, що визначили подальші настрої світових інвесторів, експерт відзначив негативні макроекономічні дані із США і дані з ділової активності в Європі.
За даними портфельного керівника інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максима Слобідського, негативу на світових ринках також додала заява рейтингового агентства Moody’s про перегляд максимального кредитного рейтингу Іспанії "ААА". Крім того, після обіду падіння індексів посилилося на тлі макроекономічної статистики із США, дані з якої виявилися гіршими за консенсус-прогнози аналітиків.
Разом з тим, як повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, не дивлячись на те, що внутрішні новини в четвер на біржах було проігноровано, з окремих новин слід було б виділити збори Маріупольського меткомбвнату ім. Ілліча (вартість акцій до закриття - без змін), на якому прийнято рішення про збільшення статутного капіталу в 3,7 рази, - до 3 млрд 92,934 млн грн. При цьому Metinvest B.V. включено до переліку інвесторів ММК ім. Ілліча, що свідчить вже про реальні кроки на шляху до приєднання ММК ім. Ілліча до "Метінвесту".
За даними Пилипенка, з індексних паперів УБ мінімальне зниження в 0,12% зафіксоване з акцій "Західенерго". Істотніше подешевшав банківський сектор: Укрсоцбанк (-4,57%), Райффайзен Банк Аваль (-3,08%).
На УБ найбільше подешевшали акції Алчевського коксохімічного заводу (-13,04%), "Житомиробленерго" (-7,65%) і агрокомпанії "Дакор" (-7,29%).
В позитивній зоні закрилися акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (ЗТМ +4,53%), шахти "Комсомолець Донбасу" (+1,67%), "Дніпроенерго" (+1,36%), "Луганськтепловозу" (+0,46%) і "Мостобуду" (+0,14%).
На фондовій біржі "ПФТС" в лідерах за зниженням - акції Північного ГЗК (-14,21%), "Луганськтепловозу" (-7,36%) і Корюківського вагонобудівного заводу (-4,52%). Водночас в лідерах зростання - акції Маріупольського ЗТМ (+8,59%), "Західенерго" (+1,1%) і Індустріалбанку (+0,52%).
Найбільша активність торгів на ПФТС зберігалася з облігаціями внутрішньої державної позики Мінфіну України.
До трійки лідерів за обсягами торгів на УБ увійшли "Укнафта" (10,4 млн грн.), Укрсоцбанк (6,7 млн грн.) і "Мотор Січ" (5,4 млн грн.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас