БЮТ блокуватиме трибуну ВР до завтрашнього ранкового засідання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ блокуватиме трибуну ВР до завтрашнього ранкового засідання

Казна та Політика
1916
БЮТ блокуватиме трибуну до завтрашнього ранкового засідання. Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.
"БЮТ блокуватиме трибуну до тих пір, поки з інформацією в парламенті не виступить глава СБУ, в.о. генпрокурора про кримінальні справи проти держслужбовців, які сумлінно виконували свої обов'язки, поки не буде створена ВСК. Також ми вимагаємо зміни санкцій щодо Анатолія Макаренка, щоб його випустили на поруки з СІЗО. Сьогодні на погоджувальній раді фракції ми ухвалили рішення викликати главу СБУ і генпрокурора на завтрашній ранок до парламенту, але ми вимагаємо відзвітувати сьогодні", - сказав Кожем'якін.
Після того, як голова ВР Володимир Литвин оголосив перерву в роботі парламенту, нардепи від БЮТ заблокували трибуну, з вимогою створити негайно ВСК щодо розслідування ухвалення рішення Стокгольмським судом в межах позову RUE до "Нафтогазу".
Відзначимо, 24 червня ц.р. Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт колишнього глави Державної митної служби України Макаренка. Йому вибраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці. Як повідомлялося, саме Макаренко очолював Державну митну службу, коли відбулося розмитнення блакитного палива Rosukrenergo (RUE). За словами адвоката Євгенія Солодка, проти Макаренка порушили кримінальну справу за статтею "службова халатність". Але він не вважає себе винним.
Нагадаємо, Макаренко був затриманий 23 червня ц.р. в рамках розслідування кримінальної справи щодо законності оформлення митних документів на 11 млрд куб.м газу, приналежність яких компанія Rosukrenergo (RUE) оскаржила в Стокгольмському арбітражному суді.
Так, 8 червня ц.р. Стокгольмський трибунал прийняв рішення, згідно з яким НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний повернути Rosukrenergo 11 млрд куб.м газу і сплатити 197 млн дол. компенсації. Згодом, СБУ порушила кримінальну справу відносно нанесення збитків державі в результаті цього рішення.
Варто також нагадати, що 11 млрд куб.м газу було вилучено НАК у RUE в 2009 р. як компенсацію після того, як в результаті підписання прямого контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" в січні 2009 р. Rosukrenergo було виключено з схеми постачань газу до України і за її межі. Це було зроблено за узгодженням з "Газпромом", який володіє 50% RUE.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас