Грузія зберігає позицію з питання вступу РФ до СОТ і наполягає на виконанні її умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія зберігає позицію з питання вступу РФ до СОТ і наполягає на виконанні її умов

Казна та Політика
320
Грузія не збирається відмовлятися від своїх умов в питанні вступу Росії до Світової організації торгівлі (СОТ), заявив заступник міністра економічного розвитку Грузії Зураб Алавідзе.
"Ми зберігаємо свою позицію щодо входження РФ до СОТ і не мають наміру відмовлятися від неї, незважаючи на заяву президента США про форсування цього процесу", - повідомив Алавідзе.
За його словами, "в Грузії декілька умов, і якщо вони будуть задоволені, то Грузія підтримає вступ Росії до СОТ".
Зокрема, республіка вимагає від РФ спільного контролю за митно-пропускними пунктами в Абхазії і Південній Осетії, а також має претензії в питанні ембарго на грузинську продукцію. У Тбілісі вважають, що без згоди Грузії Росія не зможе приєднатися до торгівельної організації.
Грузія навесні 2008 року вийшла з переговорного процесу щодо приєднання Росії до СОТ, вимагаючи скасування кроків, що робляться Росією, щодо взаємодії з владою Абхазії і Південної Осетії. Грузинська сторона вважає ці заходи грубим порушенням фундаментальних угод світової організації Торгівлі. Російська сторона стверджує, що дане питання не регулюється нормами СОТ.
Як повідомлялося, РФ і США найближчими місяцями приймуть заходи, направлені на завершення вступу Росії до СОТ. У спільній заяві президентів двох країн за підсумками їх переговорів ідеться, що США надаватимуть Росії всіляку підтримку і консультативне сприяння в швидкому завершенні процесу вступу до Світової організації торгівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас