Німецький експерт: Наслідки кризи надмірно драматизовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький експерт: Наслідки кризи надмірно драматизовані

Казна та Політика
565
Докори деяких фінансистів, зокрема Джорджа Сороса і Пола Кругмана, які критикують заходи стабілізації європейських країн, абсолютно необґрунтовані. Про це заявив головний аналітик банку Bremer Landesbank Фолькер Хелльмайєр. "Я бачу ситуацію інакше. Європа може собі дозволити реалізацію програм економії - як, наприклад, це відбувається в Німеччині. Така політика не становить загрози для кон'юнктури", - вважає експерт.
За його словами, окремі негативні ефекти є у сфері споживання. Проте вони згладжуються доволі позитивним розвитком на ринку праці. Цей ринок залежить від глобальної кон'юнктури, від попиту на інвестиції, нагадав Хелльмайєр. На його думку, нещодавні висловлювання фінансистів є формою політичного втручання з метою впливу на світові ринки, з тим щоб Сполучені Штати уникли покарання, на яке вони заслуговують.
Відповідаючи на запитання, чи не дуже роздуті негативні наслідки кризи, враховуючи той факт, що заборгованість Німеччини буде менша, ніж планувалося раніше, і що Греція розраховує на зростання кон'юнктуру вже в середині наступного року, Хелльмайєр сказав: "Негативні наслідки надмірно драматизуються фінансовими центрами Лондона і Нью-Йорка. Ми вирішуємо свої "домашні завдання". Ми можемо пишатися своєю програмою реформ. Ефект від їх реалізації буде набагато сильніший, ніж передбачалося раніше".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас