Тігіпко: Дефіцит Держбюджету може скласти 4,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Дефіцит Держбюджету може скласти 4,5%

Казна та Політика
255
Дефіцит Державного бюджету України наступного року може скласти 4,5%. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда" в Україні".
"Уряд почав розробку Держбюджету на 2011 рік, який повинен спиратися на новий Податковий і Бюджетний кодекси. Я керую робочими групами з підготовки цих документів. Очікується, що дефіцит бюджету наступного року буде зменшений до 4,5% з 5,3% в нинішньому", - заявив Тігіпко.
Він також відзначив, що бюджет, прийнятий урядом на поточний рік, є першим серйозним кроком на шляху стабілізації державних фінансів. "Це перший реалістичний і збалансований бюджет за багато років, в ньому чітко описана траєкторія виходу економіки з кризи і в той же час врахована необхідність підвищення соціальних стандартів", - підкреслив Тігіпко.
Як повідомляв УНІАН, за інформацією прем'єр-міністра України Миколи Азарова, за підсумками п'яти місяців ц.р. реальний дефіцит Державного бюджету складає 1,4% ВВП, що істотно менше очікуваних показників за підсумками року - 5,3%.
Відповідно до Закону "Про Державний бюджет України на 2010 рік", дефіцит Держбюджету запланований в сумі 57,745 млрд. грн., або 5,33% валового внутрішнього продукту (ВВП), зокрема по загальному фонду - 25,2 млрд. грн., або 2,3% ВВП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас