Новий податок обійдеться банкам і хедж-фондам США в 19 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий податок обійдеться банкам і хедж-фондам США в 19 млрд доларів

Казна та Політика
282
Новий податок, який запропонувала ввести влада США в процесі фінансової реформи, обійдеться банкам і хедж-фондам країни в 19 млрд доларів. Про це пише газета The Financial Times із посиланням на дані голови Фінансового комітету конгресу Барні Френка.
Передбачається, що податок накладатиметься на банки зі статутним капіталом в понад 50 млрд доларів і на хедж-фонди, які управляють активами більш ніж на 10 млрд. Вказані організації повинні будуть перераховувати до спеціального фонду суму, встановлену залежно від розміру їхніх активів. Конкретний розмір податку поки невідомий.
Під час обговорення конгресмени погодилися залишити за банками право інвестувати кошти в хедж-фонди, проте вирішили обмежити розмір вкладень трьома відсотками від капіталу кредитних організацій. Планується, що в процесі реформи банкам повністю заборонять вести операції на фінансових ринках за рахунок власних коштів, а також позбавлять прав на володіння інвестиційними фондами, створеними на свої гроші.
В цілому реформа фінансового сектора передбачає введення численних обмежень для банків. Таким чином уряд США має намір знизити ризики виникнення нової кризи. Голосування за проектом фінансової реформи в конгресі намічено на наступний тиждень.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас