Центральний банк Тайваню несподівано підняв рівень процентної ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центральний банк Тайваню несподівано підняв рівень процентної ставки

Казна та Політика
243
Центральний банк Тайваню несподівано підняв рівень процентної ставки вперше з 2008 р., приєднавшись до азіатських монетарних політиків з Китаю і Малайзії, які повірили в те, що відновленню глобальної економіки не протистоятиме криза заборгованості в Європі. Ставка зросла на 12,5 базисних пунктів до 1,375%.
Постанова тайваньського ЦБ вийшла через п'ять днів після того, як Китай, найбільший торгівельний партнер Тайваню, зобов'язався припинити прив'язку своєї валюти до долара, і після того, як влада Південної Кореї заявила про те, що ризики для економіки зараз збалансовані і загрози зростанню від кризи в Європі не спостерігається.
Рішенню ЦБ Тайваню також сприяло зростання цін на активи, які можуть дестабілізувати ринок без посилення грошово-кредитної політики, покликаної запобігти утворенню бульбашок.
"Рішення Тайваню говорить про те, що ми можемо чекати від деяких інших азіатських країн підвищення ставок в III кварталі, - вважає Девід Коен, економіст Action Economics. - Китай, Південна Корея, Таїланд і Філіппіни могли б зробити аналогічний крок в другій половині цього року".
Обсяг валового внутрішнього продукту Тайваню зріс на 13,3% в I кварталі порівнянню з попереднім роком, що є найвищим зростанням з 1978 р.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас