Джордж Сорос вважає, що Німеччина губить і Євросоюз і євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джордж Сорос вважає, що Німеччина губить і Євросоюз і євро

Казна та Політика
690
"Політика Німеччини - небезпека для Європи, вона може зруйнувати європейський проект", - заявив глава хедж-фонду Soros Fund Management Джордж Сорос в інтерв'ю Die Zeit. Він вважає, що дії Німеччини, направлені на зниження дефіциту бюджетів країн-сусідів, можуть призвести до "тривалої стагнації або чогось ще гіршого".
За логікою Сороса, зниження держвитрат призведе до дефляції, яка підсилить рецесію в найслабших країнах Євросоюзу, а потім буде потрібно ще більше скорочення витрат бюджету. З урахуванням того, що Китай також зайнятий "охолодженням" економіки, це може призвести до сповільнення зростання глобальної економіки і другої хвилі кризи.
Не можна не брати до уваги і протидію країн-сусідів Німеччини. "Наполягаючи на подібній політиці, Німеччина ставить під загрозу існування Євросоюзу", - упевнений Сорос.
Дії Німеччини також б'ють по європейській валюті. "Якщо Німеччина не змінить свою політику, її вихід з єврозони допоможе решті Європи", - стверджує Сорос. Він не відкидає "колапсу євро".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас