Терьохін вважає економічно безграмотним проект Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін вважає економічно безграмотним проект Податкового кодексу

Казна та Політика
218
Депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко, голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін вважає, що проект Податкового кодексу є економічно безграмотним.
Про це він заявив на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин.
"Це непідготовлений документ, економічно безграмотний і небезпечний", - заявив Терьохін.
Він підкреслив, що у підприємців є безліч питань стосовно даного документа, і на дані момент йому вже надійшло 680 сторінок зауважень щодо тексту кодексу.
Терьохін також підкреслив, що проект кодексу погоджувався з бізнесом лише формально, а враховуючи короткі терміни, в які його планується прийняти в парламенті, не варто чекати серйозних якісних змін.
За його словами, практика введення Податкового кодексу в інших країнах, зокрема в Росії і Казахстані, показує, що процедура його прийняття займає 3-4 роки шляхом поступового схвалення парламентом окремих норм.
"Якість цього документа не покращає, навіть якщо ми працюватимемо все літо. І якщо вже і робити роботу, то робити неспішно", - вважає Терьохін.
Існуюча редакція проекту, на думку Терьохіна, не містить передумов для збільшення надходжень до держбюджету в 2011 році, передбачає істотне розширення прав співробітників податкової служби в частині контролю доходів громадян і не вирішує проблеми корупції в даному відомстві.
Як повідомляло агентство, раніше Терьохін заявляв, що проектом Податкового кодексу, який поданий до парламенту Кабінетом Міністрів, податковий тиск з крупних компаній перекладається на пересічних громадян.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас