Меркель категорично проти закликів США підтримати економіку за рахунок збільшення видатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель категорично проти закликів США підтримати економіку за рахунок збільшення видатків

Казна та Політика
477
Канцлер Німеччини Ангела Меркель категорично відкинула заклики президента США Барака Обами підтримати світову економіку за рахунок збільшення видатків.
Як заявила вона в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal, європейська фінансова криза далека від завершення і прийняття країнами єврозони заходів дозволили їм лише отримати якийсь час для вирішення основних проблем, що існують у регіоні.
Меркель закликала країни G20 під час майбутнього саміту дати ринкам сигнал, що узгодження заходів щодо суворості фінансового регулювання просувається, щоб розвіяти враження, яке створилося, що ця ідея поступово втрачає свої позиції на тлі опору деяких великих банків.
Канцлер висловила своє негативне відношення до ідеї, висловлюваною Францією, США та іншими країнми, що Німеччина повинна підтримати світових виробників за рахунок стимулювання внутрішнього споживчого попиту.
Останній раз на цю тему висловився Обама, коли у своєму звертанні до "двадцятки" він закликав великих експортерів - Німеччину, Китай і Японію - підтримати перенастроювання балансу світового попиту за рахунок стимулювання внутрішніх споживчих видатків.
Меркель, тим часом, відзначила, що темпи економічного росту Німеччини підвищуються, і рівень наймання збільшується, у зв'язку із чим у країни немає причин для перегляду орієнтації економіки на промисловий сектор, а також відходу від значного профіциту торговельного балансу.
США знову підтвердили свою позицію в середу. Представник адміністрації президента США заявив, що "дуже важливо для європейської економіки зокрема й світової економіки в цілому, щоб розвинені країни Європи збільшували частку внутрішнього попиту у своєму ВВП".
Як пише газета, позиція Німеччини може призвести до її ізоляції всередині G20, що утруднить отримання підтримки інших країн програми, жорсткості фінансового регулювання та низки інших ініціатив.
ФРН зараз перебуває в центрі уваги, враховуючи, що Китай, який також довго зазнавав критики, нарешті оголосив про плани збільшення гнучкості юаню.
Тим часом Меркель не вважає, що Німеччина зазнає значному тиску в плані зміни своєї політики, вважаючись, що "обговорення цієї теми на саміті в Торонто буде дуже м'яким".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас