Фондові майданчики України відкрилися в четвер різноспрямованим рухом індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики України відкрилися в четвер різноспрямованим рухом індексів

Фондовий ринок
122
Фондові майданчики України на тлі неоднозначної зовнішньої кон'юнктури відкрилися в четвер різноспрямованим рухом фондових індексів. Індекс "Української біржі" (УБ, Київ) на першій хвилині торгів підвищився на 0,79% - до 2102,38 пункту, фондовий індекс ПФТС на 10:31 кч знизився на 0,12% - до 839,82 пункту.
Аналітики інвестиційної компанії "Велес Капітал" на відкриття фондових майданчиків України в четвер відзначили неоднозначність, а також брак подій усередині країни.
"На фоні помірно позитивної зовнішньої кон'юнктури для продовження зростання нашому ринку недостатньо обсягів торгів, для корекції ж не вистачає негативу", - прокоментували уранішню ситуацію на ринку аналітики інвесткомпанії.
При цьому, як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, на українських фондових майданчиках в четвер слабкі торги спостерігаються навіть по найбільш ліквідних цінних паперах.
Проте, за оцінками портфельного керівника інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Максима Слобідського, тиск на українські ринки в четвер можуть надати ф'ючерси на американські індекси, які торгуються з пониженням в діапазоні 0,3-0,6%, що торгуються в мінусі, і західні майданчики.
Можливість зміни динаміки торгів у другій половині дня відзначив глава департаменту торгівлі інвесткомпанії "БГ Капітал" Вадим Самар. За його даними, увага локальних брокерів буде прикута до статистики щодо ринку праці в США, яка буде оприлюднена о 14:30 кч. При цьому, за його оцінками, якщо ці дані корелюватимуть з прогнозними, торги на "Українській біржі" в четвер, швидше за все, закриються в зеленій зоні до +1%.
В лідерах підвищення на УБ в четвер вранці знаходяться акції шахти "Червоноармійська-Західна №1" (+5,09%), Харцизького трубного заводу (ТЗ +4,62%) і Північного гірничо-збагачувального комбінату (+2,87%).
За даними аналітика інвестгрупи "Сократ" Антона Левінського, попитом у інвесторів на УБ з ранку користуються акції Єнакіївського металургійного заводу і "Азовсталі" на тлі новин з Китаю про заморожування будівництва нових металургійних потужностей. Крім того, за його даними, особлива увага буде прикута також до акцій Харцизького трубного заводу, напередодні проведення зборів акціонерів.
В цілому, за його оцінками, УБ в четвер продовжить падіння, що почалося в середу, при цьому індекс акцій біржі може знизитися до позначки 2070 пунктів.
В лідерах зниження на УБ - акції Ясиновського коксохімічного заводу (-1,01%), "АвтоКрАЗу" (-0,55%) і Укрсоцбанку (-0,41%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас