Експерт: Інвестор не повинен спиратися на гарантії деяких чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інвестор не повинен спиратися на гарантії деяких чиновників

Казна та Політика
264
Інвестор не повинен спиратися на гарантії деяких чиновників. Таку думку висловив заступник гендиректора Інституту бюджету і соціально-економічних досліджень В'ячеслав Зубенко.
"Для того, щоб інвестор, який приходить для реалізації якихось регіональних проектів не спирався на гарантії окремих чиновників місцевим радам необхідно впроваджувати програми цільового методу бюджетування. Актуальне питання для місцевих інвесторів - залучення інвесторів і приватного бізнесу під регіональні проекти і основна проблема для них - законодавче врегулювання має права і обов'язки обох сторін. Реалізація будь-якого проекту, зокрема, з будівництва інфраструктурних об'єктів, вимагає ні рік і не два часу, і вирішити цю проблему можна за допомогою середньострокового бюджетного планування, хоч би на 3 роки. Оскільки сьогодні місцеві бюджети приймаються лише на рік, і це не дає достатніх гарантій для повернення боргів інвестору", - зазначив він.
За словами експерта, щоб впровадити програми середньострокового планування і перейти на стандарти більшості провідних країн світу є всі передумови. "Нова держпрограма розвитку, представлена Президентом і урядом, дає можливості місцевим бюджетам проводити середньострокове планування ні на один рік, а на три", - резюмував він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас