Український ринок акцій в середу продовжив зниження на помірному зовнішньому негативі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в середу продовжив зниження на помірному зовнішньому негативі

Фондовий ринок
156
Провідні фондові майданчики України в середу продовжили зниження на тлі відсутності зовнішньої новинної підтримки і помірно негативної динаміки світових ринків: індекс "Української біржі" (УБ) втратив ще 1,72%, впавши до 2085,85 пункту, індекс ПФТС знизився на 0,71% - до 840,81 пункту.
Торгівельна активність цього дня трималася на середньому рівні: відкрившись помірним зниженням, ринок заліг в бічний тренд на тлі зовнішньої невизначеності.
В той же час, як повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, до закриття український ринок акцій підсилив падіння після виходу негативної статистики щодо ринку нерухомості в США.
Як відзначив він, публікація даних про зростання простроченої заборгованості в банківській системі в травні на 0,4% зробила незначний негативний вплив на акції банків, які у результаті продемонстрували динаміку слабшу, ніж в середньому по ринку.
Як повідомила менеджер з торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "БГ Капітал" Тетяна Чуб, внутрішній новинний фон на українському ринку акцій був насичений позитивними подіями: президент Віктор Янукович заявив про продовження діалогу з Міжнародним валютним фондом, уряд - про наміри розмістити суверенні єврооблігації України в середині липня.
В той же час, як додала аналітик, ці новини залишилися непоміченими трейдерами на українських біржах.
На думку Чуб, в четвер гравці орієнтуватимуться на інформацію щодо ринку праці в США: якщо статистика щодо безробіття буде негативною, розпродажі на українських біржах можуть посилитися.
За прогнозами Іванишина, в четвер, швидше за все, збережеться негативна тенденція - майданчики відіграватимуть вихід слабкої статистики щодо ринку нерухомості в США.
В той же час, за його словами, деяку підтримку фінансовим ринкам може надати рішення щодо процентної ставки в США і виступ представників ФРС, який заплановано на вечір середи.
На УБ в середу більшість заявок акцій, що торгуються на ринку, подешевшали на 0,5-3%. Лідерами зниження виявилися акції Нижньодніпровського трубного заводу (-10,37%), агрокомпанії "Дакор" (-7,29%) і Харцизького трубного заводу (-5,04%).
Як відзначив Іванишин, напередодні зборів акціонерів Харцизького трубного заводу частина інвесторів вважала за краще закрити "довгі" позиції по паперу, що продавило котирування вниз. В цілому, додав він, виходячи з динаміки торгів, думки інвесторів стосовно вірогідної виплати дивідендів на зборах акціонерів, які відбудуться 25 червня, розділилися.
Крім того, дещо "гірше за ринок" торгувалися акції Укрсоцбанку (-2,72%), банка "Форум" (-2,24%), Райффайзен Банку Аваль (-1,67%).
В "позитивній зоні" закрилися акції Дніпровського меткомбінату ім Дзержинського (+8,33%), "Луганськтепловозу" (+2,72%) і "Західенерго" (+0,76%).
За словами Іванишина, акції "Луганськтепловозу" мали відносно високий попит на тлі інформації про те, що "Укрзалізниця" затвердила фінансовий план на 2010 рік і планує купувати залізничний транспорт в "Луганськтепловозу".
В той же час основна торгівельна активність в середу була зосереджена в акціях металургійних і коксохімічних підприємств, які коректувалися вниз після переоцінки гравцями позитиву для зростання на початку тижня.
Найбільшу ліквідність за обсягом торгів продемонстрували акції "Азовсталі" (-1,3%), Єнакіївського метзаводу (-1,73%) і Алчевського меткомбінату (-2,0%). Активно торгувалися папери Авдіївського (-0,5%) і Ясиновського коксохімів (-1,9%).
За оцінкою Іванишина, ситуація в горно-металургійному комплексі зберігає негативні чинники, що змушує гравців ігнорувати можливі перспективи виробників у зв'язку з пом'якшенням валютного регулювання Китаю.
На УБ обсяг торгів акціями склав 70,2 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів акціями цього дня склав майже 18 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас