Кабмін може частково урізати пільги металургам і хімікам в III або IV кв. ц.р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може частково урізати пільги металургам і хімікам в III або IV кв. ц.р.

Казна та Політика
330
Кабінет міністрів України може частково урізати пільги металургам і хімікам в III або IV кв. ц.р. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив на прес-конференції в Кабміні з приводу можливого скасування пільг для металургів і хіміків в III або IV кв. ц.р., передає кореспондент РБК-Україна.
"Ситуація краща, ніж в травні, і прогнози достатньо оптимістичні. Швидше за все, ми підемо на часткове скорочення підтримки", - заявив Азаров.
Він відзначив, що зараз є інші галузі економіки, яким необхідна підтримка, а хіміки і металурги вже мають впродовж тривалого часу пільгову ціну на газ і деякі підприємства галузі вже працюють "з нормальною рентабельністю".
Нагадаємо, 31 березня ц.р. Кабмін продовжив на II квартал ц.р. дію всіх пільг для хімічної промисловості і ГМК. Тоді ж перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв заявив, що Кабмін проведе нараду з представниками металургійних підприємств для відпрацювання цінової політики на II квартал 2010 р., з метою запобігання підвищенню цін на метал в Україні.
Того ж дня глава Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталя Королівська заявила, що продовження пільг на II кв. 2010 р. для хіміків і металургів є необгрунтованим. "Ми пройшли 2009 р. і І кв. 2010 р., який був гостро кризовим, і були необхідні короткострокові заходи в металургії, хімії", - сказала Королівська.
Раніше, 27 березня ц.р., представники Світового банку (СБ) запропонували Мінтрансзв'язку України скасувати пільги на перевезення залізницею продукції ГМК. Мінтрансзв'язку погодилося з необхідністю припинити надавати преференції компаніям, які рентабельні, за рахунок "Укрзалізниці". "В той же час, враховуючи економічну ситуацію в країні, інші чинники соціального характеру, ми йтимемо цим шляхом м'яко і поступово", - сказав тоді міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко.
Відзначимо, 2 грудня 2009 р. уряд Юлії Тимошенко продовжив дію положень меморандуму про взаєморозуміння з підприємствами ГМК на I кв. 2010 р. Даний меморандум був підписаний власниками підприємств ГМК і урядом в листопаді 2008 р. Вказаний документ передбачає, зокрема мораторій на підвищення тарифів на газ, електроенергію і перевезення залізничним транспортом для підприємств ГМК. Зі свого боку власники підприємств зобов'язалися не підвищувати вартість металопродукції на внутрішньому ринку, а також забезпечити збереження чисельності трудових колективів і рівня існуючих зарплат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас