Фондовий ринок продовжив зниження - індекс УБ впав ще на 1,72% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок продовжив зниження - індекс УБ впав ще на 1,72%

Фондовий ринок
168
Некоректна інтерпретація більшістю учасників ринку заяви про "підвищення гнучкості валютного режиму" в Китаї, зіграла злий жарт з ринками ризикових активів. Надмірний оптимізм понеділка не залишив шансів для протистояння слабким економічним даним під час вчорашньої торгівельної сесії. "В результаті, індекс S&P 500 закрився нижче своєї 200-денної ковзної середньої вперше за шість торгівельних сесій, що спровокувало глобальні розпродажі на старті сьогоднішніх торгів", - говорить Павло Ільяшенко, старший аналітик інтернет-брокера iTrader.
Опубліковані сьогодні, 23 червня, протоколи засідання Банку Англії щодо монетарної політики містили несподіваний факт - один з дев'яти членів комітету висловився за підвищення процентних ставок. Показники інфляції у Великобританії перевищують цільовий рівень, проте глава банку неодноразово вказував на те, що низька завантаженість виробничих потужностей і високий рівень безробіття знизять інфляційний тиск в найближчому майбутньому.
На думку аналітика iTrader, даний факт також є відгомоном Саміту G20, що наближається, на якому розгорнеться широка дискусія про доцільність фіскальної консолідації (посилення фіскальної політики). Нагадаємо, що в зараз у Великобританії обговорюється проект нового бюджету, який містить як скорочення державних витрат, так і збільшення податків.
Під час торгівельної сесії європейським і російським фондовим індексам удалося відіграти уранішні втрати, проте, публікація даних про продажі житлової нерухомості на первинному ринку Сполучених Штатів різко змінила траєкторію ринків ризикових активів. Варто зауважити, що на момент публікації даних о 17 годині за київським часом, основні фондові індекси відчували незначний тиск продавців вже протягом години. Реакція учасників ринку на слабкі дані про динаміку ринку нерухомості вказує на можливий розворот вектора переважаючих настроїв.
Якщо протягом декількох попередніх тижнів інвестори ігнорували слабкі економічні дані, підсилюючи позитивний моментум, то поточні розпродажі є реакцією на очікувано негативні дані. Незважаючи на те, що продажі на первинному ринку нерухомості виявилися істотно гіршими від чекання ринку, треба пам'ятати, що після закінчення дії податкового кредиту ринок постійно переоцінював потенціал продажів, навіть попри кричущі ознаки сповільнення активності в даному секторі.
За результатами торгів у середу, 23 червня, Індекс УБ закріпився на рівні 2085 базисних пунктів, що на 1,72% нижче за рівень закриття торгів попереднього дня. Обсяг торгів за день склав 78,4 млн. гривень, з яких 8,3 млн. гривень оборот в секції термінового ринку. "По факту, Індексу практично вдалося стриматися в діапазоні 2090-2100 пунктів, що говорить про неостаточну капітуляцію покупців", - підкреслив трейдер компанії Олег Щокін.
За підсумками торгівельного дня ліквідні папери показали зниження близько 2-4%. У плюсі завершили торгівельну сесію акції ZAEN, з результатом 0,76%. Гірше за ринок торгувалися HRTR, SMASH і STIR, які за день втратили 5,04, 3,71% і 4,4%.
За обсягом торгів лідирують AZST і UNAF, з результатом 10,9 млн. гривень і 8,5 млн. гривень, найбільшу кількість уклали по AZST і ALMK, 353 і 281 операцію відповідно.
"Реакція ринків на сьогоднішнє засідання комітету з монетарної політики в США дозволить відповісти на питання - чи є поточна зміна настроїв інвесторів остаточною і нас чекає зниження Індексу УБ до попередньої підтримки на рівні 2000-2020 пунктів. З іншого боку, різкі зміни настроїв учасників ринку можуть бути лише ознаками високої волатильності, і основний показник українського ринку прагнутиме відновити максимуми понеділка в другій половині поточного торгівельного тижня", - прогнозує Ільяшенко.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас