Іспанія не збирається користуватися Європейським стабілізаційним фондом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія не збирається користуватися Європейським стабілізаційним фондом

Казна та Політика
176
Іспанія не має наміру користуватися для вирішення своїх фінансових проблем європейським стабілізаційним фондом і вийде з кризи самостійно завдяки реформам, що проводяться.
Про це заявила заступник голови уряду, міністр економіки і фінансів Іспанії Єлена Сальгадо в інтерв'ю, опублікованому в середу в німецькій газеті Handelsblatt.
Відповідаючи на запитання, чи потрібен Іспанії створений 7 травня на брюссельському саміті єврозони Європейський стабілізаційний фонд у розмірі 750 млрд євро, Сальгадо сказала: "Ні, він нам не потрібен". Проте, за її словами, "цей фонд створює на ринках довіру до всіх країн", "ринки знають, що у нас є цей механізм для забезпечення безпеки". "Тому я проти ліквідації фонду. Проте ми, іспанці, завдяки нашим реформам самі вийдемо з кризи. Ні, Іспанія не вимагатиме нічого від фонду", - підкреслила вона.
Заступник голови і міністр фінансів іспанського уряду не бачить жодних проблем щодо виплат по держоблігаціях в наступному місяці. "Липневе рефінансування в цілому в розмірі 24 млрд євро відповідає нашому фінансовому плануванню і не доставляє нам занепокоєння", - відзначила вона.
За словами Сальгадо, в цілому фінансове становище Іспанії не є критичним: "Наша заборгованість все ще нижча маастрихтської планки в 60% ВВП, ми ніколи не здійснювали махінацій зі статистикою". "Тому я думаю, що ми цілком заслуговуємо на довіру. Ми виконуємо свої зобов'язання", - цитує ІТАР-ТАРС її слова.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас