Європейці побоюються зростання бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці побоюються зростання бідності

Казна та Політика
294
Три чверті жителів європейських країн занепокоєні зростанням бідності. Особливо песимістично налаштовані греки, французи і болгари. Серед них зубожіння побоюються навіть понад 80 відсотків опитаних. Такі результати соціологічного дослідження "Євробарометр", які в середу, 23 червня, були оприлюднені в Брюсселі.
Глибокий песимізм відчувають також жителі країн Східної і Південно-Східної Європи. В Німеччині зростанням бідності стурбовані 57 відсотків респондентів. А найкращий настрій в Швеції, де зростання зубожіння констатують лише 22 відсотки опитаних, повідомляє агентство dpa.
Комісар ЄС з соціальних питань Ласло Андор вважає, що сприйняття людей досить правильно відображає реальний стан справ. "Криза дає про себе знати. Більшість європейців сьогодні зазнають труднощів, намагаючись звести кінці з кінцями", - зазначає він.
В той же час проведене дослідження показало, що в порівнянні з минулим роком число людей, яким не вистачає коштів на життя, практично не змінилося. Якщо в липні 2009 року 18 відсотків опитаних заявили, що протягом року вони один або кілька разів мали проблеми з оплатою побутових витрат, то в 2010 році таких людей було 17 відсотків, повідомляє агентство KNA.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас