Партія Ющенка може не пережити осінь через мільйонні борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія Ющенка може не пережити осінь через мільйонні борги

Казна та Політика
530
Партії "Наша Україна" загрожує фінансовий крах, повідомляють джерела в цій політсилі.
Місцеві вибори - 2010 можуть стати останніми для "Нашої України". Так, днями стало відомо про те, що Господарський суд Миколаївської області розглядає справу про банкротство Миколаївської обласної організації політичної партії "Наша Україна".
Також, за даними джерел, близьких до партії, фінансові проблеми наздогнали не лише окремі регіональні представництва політсили Віктора Ющенка. За інформацією джерела, зараз в "Нашої України" накопичилося близько 50 мільйонів гривень операційних боргів, у тому числі боргів по податкових відрахуваннях і відрахуваннях до Пенсійного фонду. "Якщо додати сюди близько 30 мільйонів гривень боргів, які не світилися в офіційних документах, то можна передбачити, що своїм кредиторам "Наша Україна" винна вже близько 10 мільйонів доларів", - повідомив "Фокус".
За словами джерела, "Наша Україна" як життєздатна і конкурентна політична сила може не пережити осінніх місцевих виборів. "Розумієте, 20 мільйонів доларів коштувала найдорожча виборча кампанія на минулих місцевих виборах. За ті 10 мільйонів доларів боргів, які інвесторам треба вкласти в "Нашу Україну", можна побудувати абсолютно нову партію, яка не буде замарана у всіх скандалах, що потрясли раніше цю партію", - відзначило джерело.
З новою партією можна "навіть показати якийсь результат, замість того, щоб домовлятися з Вірою Ульянченко, яка в питаннях своєї влади в принципі недоговороздатна", - говорить він. Борги в "Нашої України" і справді є, підтвердив голова Центральної контрольно-ревізійної комісії "Нашої України" Євген Гірник. "Борги є. Це правда, але сума менша ніж та, яку ви назвали. Я не можу розголошувати, яка", - заявив він і додав, що партія "розробляє способи вирішення проблеми, але поки радикально зробити нічого не вдається".
Нагадаємо, "Наша Україна" була утворена в січні 2002 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас