Уряд Японії має намір до 2020 року забезпечити профіцит бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії має намір до 2020 року забезпечити профіцит бюджету

Казна та Політика
207
Уряд Японії взяв зобов'язання забезпечити до 2020 року профіцит державного бюджету. Нинішнє колосальне перевищення витратної частини бюджету над доходами постійно збільшує гігантський борг країни, що перевищив вже 200% ВВП. Ця обіцянка - головний пункт програми фінансового оновлення, схваленої на засіданні кабінету.
В ній вказується, що в найближчій перспективі уряд має намір обмежити бюджетні витрати сумою близько 71 трлн ієн (близько 780 млрд дол. за поточним курсом). У цьому фінансовому році вони перевищують 1 трлн дол., що стало абсолютним рекордом за всю історію Японії. Уряд також зобов'язався не випускати державні облігації, якими зараз фінансується дефіцит, на суму понад 44 трлн ієн (483 млрд дол.) на рік.
В той же час в програмі відзначається, що лише за рахунок скорочення витрат і збільшення економічного зростання вирішити проблему незбалансованості бюджету неможливо. Тому уряд має намір провести реформу податкової системи. Раніше прем'єр-міністр Наото Кан вже натякав, що вважає можливим підвищення податку на операції купівлі-продажу з нинішніх 5 до 10%.
В документі підкреслюється, що Японія зобов'язана запобігти ситуації, коли вона опиниться, подібно до Греції, перед загрозою невиплати свого державного боргу. Його сума, за даними Міжнародного валютного фонду, на кінець минулого року склала 218,6% ВВП. Це найбільший показник такого роду серед промислово розвинених країн.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас