FSA наклала найбіший штраф за порушення при розкритті інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FSA наклала найбіший штраф за порушення при розкритті інформації

Казна та Політика
580
Financial Services Authority (FSA), регулятор фінансового ринку Великобританії, оштрафував компанію Photo-Me International на 500 тис. фунтів за затримку розкриття істотної інформації, що призвів до формування неадекватних цін на акції емітента.
Це найбільший штраф, який коли небудь накладався на компанію за подібне порушення, говориться в прес-релізі FSA.
Photo-Me займається продажем фотолабораторій. У вересні-грудні 2006 року компанія робила публічні оголошення про майбутні контракти, чекання високих продажів її устаткування, що сформували на ринку, зокрема, на американському ринку.
В січні 2007 року компанія дізналась, що вона втратила можливість укладення крупного контракту, на який вона раніше розраховувала, проте ринок про це не проінформувала.
Скоро стало зрозуміло, що виручка Photo-Me за квартал буде на 40% нижче за показники, що очікувалися по бізнес-плану. Ця інформація також не була розкрита.
Тільки після чергової ради директорів, яка пройшла в березні, компанія випустила повідомлення, в якому повідомила, що її фінансові показники будуть значно гіршими за очікування. Цього дня акції Photo-Me впали на 24%.
Компанії, що мають лістинг, повинні своєчасно оцінювати, як нова інформація, якою вони володіють, впливає на точність раніше розкритих відомостей, підкреслюється в повідомленні.
Британське законодавство вимагає від публічних компаній щонайшвидше розкривати інсайдерську інформацію, що стосується емітента, і запобігати формуванню необгрунтованих цін на акції. У випадку з Photo-Me такі ціни мали місце на ринку, за оцінкою FSA, протягом 44 днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас