Антимонопольна служба ЄС не бачить підстав звинувачувати хедж-фонди в навмисному заниженні курсу євро до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольна служба ЄС не бачить підстав звинувачувати хедж-фонди в навмисному заниженні курсу євро до долара

Валюта
284
Комісар Єврокомісії по питаннях конкуренції Хоакін Альмунія заявив, що не бачить причин для проведення розслідування відносно можливої ринкової змови гравців фінансового ринку, який міг спровокувати зниження курсу єдиної європейської валюти по відношенню до долара, передає Associated Press.
Мова йде про розслідування, розпочате Міністерством юстиції США. За наявними відомостями, в міністерстві підозрюють, що мала місце зустріч представників хедж-фондів, які домовилися про координацію торгових потоків, що спричинило послаблення євро по відношенню до долара.
Х.Альмунія повідомив, що обговорив з американським відомством деталі розслідування і прийшов до висновку, що у європейських регулюючих органів "немає підстав для початку повномасштабного загальноєвропейського розслідування". Політик також не думає, що "одна лише вечеря могла змінити обмінний курс євро".
Непрозорий бізнес хедж-фондів часто відносять до "тіньової" індустрії фінансів. Багато експертів покладають на подібні структури частину провини за глобальну фінансову кризу.
18 травня міністри фінансів Євросоюзу на засіданні в Брюсселі домовилися про посилення регулювання діяльності хедж-фондів і приватних інвестиційних компаній.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас