Фондовий ринок. Підсумки дня: обережна корекція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: обережна корекція

Фондовий ринок
173
Торги на російських фондових майданчиках у вівторок завершилися в мінусі. За підсумками сесії індекс ММВБ впав на 1,29% до 1 388,11 пункту, індекс РТС - на 1,58% до 1 434,93. На ММВБ більшість "блакитних фішок" подешевшали. Котирування акцій "Газпрому" знизилися на 2,11%, ВТБ - на 1,74%, "Лукойлу" - на 0,60%, "Роснафти" - на 2,31%, Сбербанку - на 1,92%, "РусГідро" - на 0,56%. Папери "Ростелекому" додали в ціні 3,84%.
За словами аналітика компанії NetTrader.ru Богдана Зварича, сьогодні торги на російських біржах відкрилися зниженням котирувань. Причиною цьому стало падіння американських індексів, що сталося напередодні, а також зниження цін на нафту. Негативу додали корекція європейських фондових індексів, що почалася після більш ніж тижневого зростання, і зниження вартості єдиної європейської валюти.
"Додатковий тиск на російські біржі надає і майбутнє засідання ФРС США, підсумки якого можуть не порадувати гравців, - додає заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко. - Не виключено, що полеміка представників американської грошової влади може вказати на те, що в перспективі варто чекати посилення кредитної політики".
Керівник активами компанії "Пілігрім Ессет Менеджмент" Ігор Кисіль звертає увагу на те, що незабаром після відкриття торгів котирування російських паперів все-таки потягнулися вгору, але кількість бажаючих зафіксувати прибуток після вчорашнього зростання виявилася значною. "Близько 13:00 мск продавці зробили атаку - в першу чергу на папери, що сильно подорожчали, - відзначає він. - Так, акції Сбербанку, який можна вважати символом зростання останніх днів, втратили 3,5% за годину з невеликим".
Надалі, за словами Богдана Зварича, російські індекси перейшли в бічний рух аж до закриття торгів. "У лідерах зниження - папери "Роснафти" і привілейовані акції "Ростелекому", що втратили в ціні більше 2%, - констатує він. - В плюсі закрилися звичайні акції "Ростелекому" (+3,8%) і "Сєвєрсталі" (+1,7%)".
На думку аналітиків, для визначення подальшої динаміки російських торгівельних майданчиків варто діждатися результатів дводенного засідання ФРС США, результати якого (в першу чергу коментарі її глави Бена Бернанке) можуть вплинути на ринки. "Негативний сценарій передбачає подальше зниження фондових індексів, - передбачає Іван Фоменко. - При сприятливому розвитку подій вони, можливо, консолідуватимуться на поточних рівнях, також є вірогідність незначного зростання".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас