Російські компанії можуть зіткнуться з проблемою рефінансування боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські компанії можуть зіткнуться з проблемою рефінансування боргів

Казна та Політика
352
Компанії РФ можуть зіткнутися з проблемою рефінансування боргів в 2011-2012 роках, і внутрішньої ліквідності буде недостатньо, аби покрити зобов'язання, заявив старший директор, глава відділу корпорацій Росія/СНД в міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Микола Лукашевич.
За його словами, повідомляє Reuters, це стосуватиметься всіх компаній, за винятком нафтогазового сектора.
"Пік залучення кредитів припадав на 2008 рік, і пік їх рефінансування попаде на 2011-2012 роки, і з цим піком емітенти будуть змушені щось робити. З точки зору кризових явищ, не можна сказати, що ситуація повністю вирішилася", - сказав Лукашевич, виступаючи на конференції з синдикованого кредитування в Москві.
За словами Лукашевича, Fitch оцінює ризики рефінансування російських компаній в 3 бали за 12-бальною шкалою, де 1 - найвищий ризик.
Лукашевич вважає, що така оцінка ризиків свідчить про те, що для російських компаній, окрім нафтогазового сектора, характерна досить низька подушка ліквідності і високий рівень короткострокового боргу в зобов'язаннях, а також небажання банків подовжувати кредитні лінії.
На його думку, відсутність необхідного рівня ліквідності призведе до пожвавлення попиту компаній на боргові інструменти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас