Севастополь хоче грошей за ЧФ РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Севастополь хоче грошей за ЧФ РФ

Казна та Політика
797
Севастополь має право розраховувати як компенсацію від Києва за перебування російського Чорноморського флоту (ЧФ) на севастопольській землі на 202 мільйони гривень з 97,75 мільйонів доларів, які погашаються щороку Росією Україні як заборгованість за газ, згідно з угодою про статус і умови перебування російського флоту на українській території.
Про це заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації (СДМА) Валерій Саратов на брифінгу, передає прес-служба СДМА.
"Ця сума ретельно вивірена, і вона пов'язана з тим, що попередній уряд збільшив ставку оренди землі, і мінімальна зараз складає 3%, тому при перерахунку нової ставки орендної плати вийшло, що як компенсацію Севастополь має отримувати від Києва 202 мільйони 616 тисяч гривень", - сказав Саратов.
"Адміністрація має намір добиватися підтвердження цієї цифри і в даний час погоджує всі документи в Міністерстві економіки", - уточнив він.
"Важко сказати, чи вдасться збільшити цю суму компенсації цього року і замість 107 отримувати більше 202 мільйонів гривень, але щодо наступного року ми обов'язково ставитимемо питання про таку суму", - уклав Саратов.
Нагадаємо, 21 квітня 2010 року в Харкові президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медвєдєв підписали угоду між Україною і Російською Федерацією щодо питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, якою термін перебування Чорноморського флоту Росії продовжено на 25 років - до 2042 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас