Українські майданчики у вівторок під тиском зовнішнього негативу відкрились зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські майданчики у вівторок під тиском зовнішнього негативу відкрились зниженням

Фондовий ринок
184
Фондові ринки України у вівторок на тлі зовнішнього негативу відкрилися зниженням. Індекс акцій "Української біржі" (УБ, Київ) за хвилину торгів знизився на 0,75% - до 2135,42 пунктів, фондовий індекс ПФТС на відкритті зменшив значення на 0,04% - до 846,21 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" портфельний керівник інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слобідський, після тривалого зростання світових майданчиків інвестори вирішили фіксувати прибуток на відновленні побоювань з приводу ситуації в європейській банківській сфері, а також напередодні засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) ФРС із монетарної політики, супровідна заява і коментарі до якого очікуються в середу.
Разом з тим інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк не виключає продовження "ралі" на українських фондових майданчиках, підтримати яке, за його словами, можуть статистика з-за кордону, зокрема, очікувані у вівторок дані про продажі на вторинному ринку житла США за травень та індекс цін на житло за квітень.
Слободський серед статистики, здатної змінити перебіг торгів, назвав також очікувану у вівторок публікацію держбюджету Великобританії о 14:30 і виступ міністра фінансів США Тімоті Гайтнера, який почнеться о 17:00.
Менеджер із торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "БГ Капітал" Дмитро Грубе, у свою чергу, зазначив агентству, що з початку торгів на українському ринку не спостерігаються окремі драйвери зростання, а динаміка торгів слідує за глобальними тенденціями. При цьому проти ринку йдуть папери "Азовсталі" та Єнакіївського металургійного заводу, відіграючи новини понеділка про обмеження, введені урядом Китаю на будівництво нових сталеливарних потужностей.
"Втім, у вівторок акції крупних металургійних компаній по всьому світу торгуються в "червоній зоні", слідуючи глобальним трендам. Швидше за все, зростання котирувань українських метпідприємств під час торговельної сесії також буде нетривалим", - сказав Грубе.
Кроме того, за його словами, продажі на українському ринку можуть почастішати, якщо очікувані в другій половині дня статдані із США виявляться гіршими за прогнози.
В лідерах зниження на УБ з ранку знаходяться акції Харцизького трубного заводу (-4,76%), Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (-3,63%) і "Мотор Січі" (-1,68%).
Дорожчають виключно акції металургійних компаній: "Азовсталі" (+2,01%), Єнакіївського метзаводу (+0,15%) та Алчевського металургійного комбінату (+0,1%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас