"Ъ": Групу Жеваго звинуватили в атаці на завод у Кременчуці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Групу Жеваго звинуватили в атаці на завод у Кременчуці

Казна та Політика
1312
За повідомленням агентства "Інтерфакс-Україна", представник групи "Фінанси і Кредит" Олег Бабаєв заявив, що вчора відбулись збори акціонерів найбільшого в Україні виробника технічного вуглецю - ВАТ "Кременчуцький завод техвуглецю" (КЗТВ). У повідомленні вказується, що на зборах були зареєстровані акціонери, які володіють більш ніж 60% акцій КЗТВ.
Новим головою наглядової ради заводу стала "Холдингова компанія АвтоКрАЗ" (контролюється групою "Фінанси і Кредит"), а директором - Сергій Руданевський. У групі "Фінанси і Кредит" інформацію агентства не підтвердили, але і не спростували. "Прийнято рішення не коментувати ситуацію довкола КЗТВ", - сказав прес-секретар групи Максим Прасолов.
Збори акціонерів підприємства не проводилися з 2005 року через конфлікт акціонерів. За даними групи "Фінанси і Кредит", вона контролює 49,7% акцій КЗТВ. За інформацією КЗТВ, менеджмент заводу володіє більше 50% акцій. "Переговори з Мирославом Балдісом (очолює групу акціонерів КЗТВ, що володіють більше 50% акцій заводу.- ред.) увінчалися успіхом. Тепер настало сьогодення взаємодії і взаєморозуміння", - цитує агентство пана Бабаєва.
Між тим на КЗТВ цю інформацію Ъ спростували. Голова наглядової ради заводу Мирослав Балдіс сказав, що "заяви пана Бабаєва - елемент рейдерської атаки, а збори акціонерів фальсифіковані". За словами пана Балдіса, 21 червня збори акціонерів КЗТВ не проводилися через відсутність кворуму. У Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку в Полтавській області повідомили, що, згідно з актом комісії, збори акціонерів КЗТВ не відбулися. Мирослав Балдіс підтвердив, що 17 червня провів переговори з Костянтином Жеваго. "Але він відкинув будь-які варіанти спільної роботи на КЗТВ, у тому числі пропозицію про продаж своєї частки в КЗТВ або викупі нашої", - зазначив пан Балдіс, уточнивши, що Жеваго оцінив свої 49,7% акцій КЗТВ в $200 млн, а частку акціонерів, що володіють більше 50% акцій заводу, - всього в $4 млн. "Ми вже звернулися до віце-прем'єра Володимира Сивковича, що очолює Міжвідомчу комісію з питань протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств, з проханням втрутитися в ситуацію", - заявив Мирослав Балдіс.
Участники ринку пояснюють дії групи "Фінанси і Кредит" бажанням Костянтина Жеваго реалізувати давні плани зі створення вертикально-інтегрованого шинного холдингу на базі ЗАТ "Росава". "Основна продукція КЗТВ - технічний вуглець, який займає 10-15% у собівартості шин", - говорить генеральний директор "Дніпрошини" Роман Науменко. Нагадаємо, ще в 2007 році представники "Фінанси і Кредит" заявили про намір створити шинний холдинг, до складу якого, окрім "Росави", увійдуть підконтрольні групі Стаханівський завод технічного вуглецю, Білоцерківська теплоелектроцентраль і торговий дім "Росава".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас